Известен магазин за месо в град София

Месни рецепти и съвети от магазин за месо в София

Не всеки магазин за месо в София е готов да ви предостави съвети как правилно да приготвите определен вид месо. И все пак ние открихме такъв, който дава много полезни съвети и идеи за правилна обработка на месото, както и вкусни рецепти, в които ще се влюбите.

Котлет e магазин за месо в София, който много бързо добива популярност сред столичаните и гостите на столицата и разраства дейността си. Ето и съветите на сплотения екип.

Какви съвети дава Котлет известен магазин за месо в София

Приготвяне на агнешко

Както овнешкото, така и крехкото агнешко месо съдържат мазнина, която лесно става на буци при охлаждане, заради свойството й много бързо да се втвърдява. Един трик да избегнете това е да сервирате това месо в горещи съдове. Препоръчително е да изпечете агнешкото месо, тъй като тогава то е най-здравословно и вкусно. Има няколко начина, по които можете да направите това: да го изпечете на скара, на шиш, на фурната, увито във фолио, или в гювече.

Приготвяне на телешко

Телешкото е диетично месо с ниско съдържание на калории. За разлика от свинското, то не съдържа тлъстини и мазнини и е много полезно за хора, спазващи разтоварващ режим на хранене. Заради червените кръвни телца, които съдържа, то предотвратява анемия, а на преболедувалите хепатит се препоръчва да консумират задушен или печен телешки дроб.

Как да го приготвяте? Магазинът за месо препоръчва да го сварите с глава целина, домати, картофи и други сезонни зеленчуци по избор, за да получите изключително полезно и диетично ястие. Други варианти за готвене на телешкото е гювеч с телешко месо, приготвен в гърне, месно телешко руло с варени яйца на фурна, паприкаш от телешко, както и телешко с броколи и брюкселско зеле. Вариантите разбира се са безброй, като тук споменаваме само някои идеи за ваше улеснение.

Приготвяне на пилешко месо

В приготвянето на пилешкото няма нищо сложно. Единственото, за което магазинът за месо ни напомня да внимаваме, е по него да не останат сурови участъци. За да се предпазите от развитието на салмонела, винаги го съхранявайте в хладилник, дори и когато искате да го размразите.

За разлика от другите видове меса, пилешкото не се готви продължително време, а крилцата и гърдите са готови по-бързо от дреболиите и бутчетата. Освен всякакви основни ястия с пиле (като пиле с ориз, пиле със зеленчуци и сметана, пилешка скара и др.), можете да го включите в предястия (на хапки) или в салати, съчетано с авокадо, макарони, майонеза, салата айзберг и др.