Какво представлява така популярната спирулина?

В последните години все по-често се обръща внимание на здравословното хранене, както и на необходимите вещества в ежедневното меню, които ни дават повече енергия и спомагат редуцирането и изхвърлянето на вредните вещества от организма.

Така на дневен ред започнаха да се появяват различни видове здравословни храни, сред които голяма известност придоби спирулината. Нека да разгледаме какво представлява така популярната спирулина в spirulina.bg Това е водорасло в синьо-зелен цвят, което има дълга история на употреба от различни народи в миналото. Нейното високо съдържание на растителни протеини, както и витамини, антиоксидантни и редица минерали, наред с незаменимите аминокиселини, я прави особено търсена и популярна сред спортуващите и тези, които са решили да преразгледат своето меню.
Какво представлява така популярната спирулина?
Известна, като една от т.нар. супер храни, спирулината се усвоява лесно и компенсира липсата на достатъчно протеини в някои диети. Като силен антиоксидант, тя е алкална и съдържа вещества, които изхвърлят тежките метали и спомага процесите по възобновяване на организма, наред с неговото прочистване. Нейните антибактериални и антивирусни свойства спомагат за укрепване на имунната защита на организма, наред с което се регулира кръвната картина и лошия холестерол. Смята се още, че спирулина въздейства върху подобряване паметта и възстановяване при хронична умора, а има и антидепресивно въздействие.

Всички тези действия на спирулина се повишават неколкократно, когато става дума за свеж продукт. За разлика от изсушения вариант, при свежата, качествата са в пъти по-добри. Благодарение на spirulina.bg можем да си набавим произведена у нас, при това в био ферма свежа спирулина. Тя се произвежда в чиста хранителна среда, с пречистена вода и в под постоянен контрол за качеството. Подробности за това как е създадена и какъв е оптималният и прием, можем да намерим още в сайта. Вижте и изберете сами как най-добре да подкрепите организма си така, че да бъде в най-добрата си форма за справяне с ежедневните предизвикателства.